Commissies

Sinds 2011 kan je bij Liglinister terecht voor je particuliere of B2B commissions.

Dit kan gaan van sfx make up commissions (denk aan prosthetics, levensechte maskers en opleidingen) tot (custom) helmen en maskers, armours, wapens, accessoires, props en veel meer.

Op zoek naar een custom commissie? Vul dan snel onderstaand formulier in!
We zijn steeds op zoek naar nieuwe, uitdagende projecten om onder handen te nemen. We hebben ervaring met projecten van verschillende omvangen, gaande van kleine replica’s voor privé verzamelaars, tot grote B2B events, film- en promotie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ

Q: Hoe werkt dit net? Werken via een commissie?

 • Werken via een commissie betekent dat je ons een opdracht geeft om iets te maken voor jou. Dit kan gaan van het maken van een reeds bestaande cosplay prop, zoals een lightsaber, tot een armour of een karakter dat we voor jou moeten verzinnen.
  Tijdens het project houden we je telkens up to date door middel van foto’s en/of telefonisch zodat je telkens volledig op de hoogte bent van de status en vordering van je commissie.

Q: Hoe begin ik hier net aan?

 • Vul onderstaand formulier in met zo veel mogelijk details. Wij sturen je zo snel mogelijk terug (zie onze actuele responstijd op de home pagina) met meer info over de projecttijd, geschatte prijs en planning.
  Dit kan je dan rustig nalezen en indien het je wel iets lijkt, kan je ons dit sturen!

Q: Hoe lang doen jullie er over om iets te maken?

 • Maskers, prosthetics of props waar we reeds een mal van hebben, kunnen we verzenden binnen één à twee weken (afhankelijk van de grootte/moeilijkheid).
  De werktijd voor nieuwe projecten is afhankelijk van de actuele werktijd aan andere projecten (andere commissies, events en beurzen). Deze werktijd kunnen we je telkens meedelen aan de hand van het onderstaande commissie formulier.

Q: Aanvaarden jullie afbetaalplannen?

 • Ja en neen :-). Sowieso dient er bij bestelling een voorschotfactuur betaald te worden. Hier kan je kiezen om ofwel meteen het volledige bedrag te betalen, of te starten met een voorschot van 40% van het totale bedrag. Het overige bedrag kan je dan gewoon betalen bij de ophaling, of voordat je bestelling verzonden wordt.

Q: Hoe sterk is jullie resin?

 • Sterk. Wij voeren op regelmatige basis verschillende tests uit op onze resin, zodat we zelf ook op de hoogte zijn en kunnen werken aan zwakke punten. Maskers en helmen worden ook extra verstevigd met fiberglass, voor extra sterkte.
  Meestal kan hij tegen een zachte val op de grond, echter raden we steeds aan eender hoe voorzichtig te zijn. Staan of zitten op stukken, zal sneller zorgen dat ze breken.
  Ons advies? Elk stuk is door ons met hart en ziel handgemaakt. Draag er dus respect voor en gebruik ze met respect en trots.

Q: Kan ik jullie helmen of armours gebruiken voor paintball of airsoft?

 • Neen. Onze armours en helmen zijn ontworpen om er in eerste plaats accuraat en mooi uit te zijn, in plaats van veiligheid te bieden tijdens intensieve games. Je kan altijd sommige stukken bewerken voor paintball of airsoft, maar wij kunnen hier niet verantwoordelijk voor gesteld worden. Veiligheid boven alles.

 

B2B FAQ

Q: Wij zijn een school of instelling die workshops geeft. Kunnen we via jullie prosthetics of materialen voordelig aankopen?

 • We kunnen dit natuurlijk altijd bekijken! Stuur ons gerust een mailtje op info@liglinister.be en dan zien we hoe we jullie kunnen verder helpen!

Q: Zijn jullie ook te boeken als gast of jury op een cosplay event?

 • We voelen ons al meteen vereerd dat je hiervoor aan ons denkt. Natuurlijk zijn we hiervoor te vinden!
  Je kan ons boeken als gast of jury, met eventueel guest acts, demostraties of workshops. Stuur ons snel een e-mail op info@liglinister.be zodat we dit samen kunnen bekijken!

Q: Voor ons event zijn we op zoek naar iemand die al onze acteurs kan grimeren. Kunnen we hiervoor bij jullie terecht?

 • Ook grote events, tv- of promowerk behoren tot ons kunnen. In het verleden hebben we bijvoorbeeld reeds meermaals samengewerkt met Jonas en Van Geel (Medialaan), diverse kranten en mediabedrijven.
  Gelieve ons te mailen op info@liglinister.be voor meer informatie.

 

 

 


Estimated Wait Times

Message Response: < 24h
Masks\Helmet Commissions: 2-5 Days
Prosthetic Commissions: 5 Days – 2 Weeks
New Design Commissions: 3-18 Weeks